Afbeelding
Politie.nl

Hoofddorper en Hillegommer (beide 17 jaar) aangehouden na straatroof

Misdaad

HOOFDDORP De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee 17-jarige jongens uit Hoofddorp en Hillegom aangehouden. Het tweetal zou betrokken zijn geweest bij een straatroof op een 18-jarige Hoofddorper.

Het slachtoffer fietste die nacht fietste rond 01.15 uur over de Hoofdweg richting de Bennebroekerweg toen twee personen aan kwamen lopen. Het leek alsof zij wilde oversteken, maar plotseling grepen zij de fiets en duwde het slachtoffer op de grond. Toen de man op de grond lag, werd hij door de daders bedreigd en beroofd. Zij renden daarna weer terug waar zij vandaan kwamen en vertrokken vermoedelijk op een scooter in de richting IJweg. Het slachtoffer is naar huis gefietst en belde de politie.

Er is direct een onderzoek gestart en agenten hebben in de omgeving uitgekeken naar de mogelijke daders. Op de Nieuwe Molenaarslaan zagen zij een scooter rijden met daarop twee personen die voldeden aan het signalement. Deze zijn daarop staande gehouden, gecontroleerd en uiteindelijk aangehouden. Hun betrokkenheid bij de straatroof wordt verder onderzocht.

advertentie