Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Wintersport

12 januari 2022 om 16:00 Column

De kerstvakantie is weer achter de rug. Dit betekent dat de meeste wintersporters weer thuis zijn. Oostenrijk, Frankrijk en ook Italië is weer bezocht door de fanatieke wintersporters. Ondanks de geldende regels in deze landen zijn veel mensen de pistes opgegaan. Het ziet er toch altijd prachtig uit. Blauwe lucht, felle zon en overal sneeuw om je heen. Het doet een beetje denken aan vorig jaar februari hier in Nederland. Wat een prachtige week was dat. 

Hopelijk hebben we deze winter nog zo’n week waarin Nederland weer helemaal wit wordt. De wintersporters hebben in ieder geval al hun sneeuw voor dit jaar gehad als de echte winter in Nederland uitblijft. Maar niet iedereen is dol op sneeuw en kou. Veel mensen kiezen nu ook voor een reis naar de zon, of gaan in de zomervakantie lekker naar de zon. Iedereen zo heeft zo zijn eigen voorkeur en dat is mooi. 

In onze vriendengroep is er nog wel eens discussie, wat is nou leuker, zomervakantie of wintersport? Wij denken niet dat wij de enige in de wereld zijn die deze discussie hebben. U thuis zult er vast wel over gesproken hebben. In onze groep is het redelijk verdeeld, de helft zegt wintersport, de andere helft zegt zomervakantie. We zijn nu 2 keer met z’n allen op zomervakantie geweest, aankomende zomer als het goed is een derde keer. Dus wij zeggen het nu alvast, mannen als jullie dit lezen, januari 2023 gaan we skiën. En ik zeg expliciet skiën, want snowboarders nemen wij niet serieus. 

Als wij gaan wintersporten gaat er niemand snowboarden, wij willen die verschutting niet aangaan. De discussie snowboarden of skiën kunnen onze mannen ook maar niet over ophouden, snowboarden zou veel vetter, stoerder en zieker zijn dan skiën. Onzin! Snowboarders vinden zichzelf veel te gaaf, ze denken dat ze fantastisch zijn, en vervolgens is het enige wat ze doen een beetje springen en de skilift ophouden. 

Laten we nou eerlijk zijn, snowboarders zijn een soort parasieten voor de skiërs. Elke keer moet er weer gewacht worden op de snowboarders die hun domme clipjes moeten losmaken van hun domme snowboard zodat ze zich kunnen bewegen. Of het nou zomervakantie is of wintersport, of je skiet of snowboardt, het gaat om de gezelligheid en de mooie tijd die je beleeft. Geniet van de mooie tijd met de mensen die met je meegaan, familie of vrienden maakt niet uit. 

Eind van deze week zal er weer een nieuwe persconferentie plaatsvinden. De vraag is of er versoepelingen worden afgekondigd. Wij hopen vooral op versoepelingen voor de sport en het onderwijs. Na ongeveer twee maanden geen trainingen meer op het voetbalveld, kunnen wij wel weer een training gebruiken. De wedstrijdspanning, de uitlaatklep en de gezelligheid missen wij het meest. De versoepelingen voor het onderwijs treft helaas niet de studenten. Wij hopen op positieve veranderingen deze week. Geniet nog van de winter en doe voorzichtig met omikron.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie