Afbeelding
Ton Dijkstra

Milan & Rutger: Gym

25 mei 2022 om 16:00 Column

Afgelopen weekend waren er genoeg activiteiten te vinden in de gemeente Haarlemmermeer. Het begon zaterdag met de grote traditie, de Trekkertrek. Al voor de 25e keer werd dit evenement in Nieuw-Vennep gehouden. De aantrekkingskracht van dit evenement was weer groot, vele bezoekers zijn op zaterdag richting het slagveld van de trekkers gekomen. De trekkers hebben weer hun stinkende best gedaan om zoveel mogelijk kilo’s weg te kunnen trekken. 

Op de zondag stond er heel wat anders op de planning. De hardloopwedstrijd van het jaar werd toen gehouden. Honderden hardlopers deden mee aan deze wedstrijd. De Haarlemmermeer Run begon zondagochtend met de wedstrijden voor de jeugd. De start en de finish waren ook dit jaar weer in het Honkbalstadion in Hoofddorp.Om 11 uur werd het startschot gelost voor de halve marathon. 21 kilometer aan parcours is er door verschillende, fitte inwoners van Haarlemmermeer afgelegd. Om uiteindelijk weer te eindigen waar de race begon. 

Ondanks dat niet iedereen een prijs kon ontvangen, was het meedoen in dit geval zeker ook al belangrijk. Dit getuigt dat vele fit genoeg zijn, ondanks dat steeds minder mensen sporten. Een belangrijk onderdeel van het sporten zijn de faciliteiten. 

Sporten moet uiteraard ten allen tijde veilig zijn. In Haarlemmermeer sporten duizenden kinderen momenteel in onveilige sportzalen. Kinderen die gerust met hun klas aan het sporten zijn moeten zich wellicht meer zorgen maken dan dat ze nu doen. Het is natuurlijk belachelijk dat gymzalen onveilig zijn, terwijl er gewoon kinderen aan het sporten zijn. Het gaat in deze dan vooral om achterstallig onderhoud, verouderde materialen en weinig tot geen mogelijkheid tot ventilatie. 

We moeten het wel een beetje nuanceren, het gaat niet om instortingsgevaar, maar zeker kunnen we nooit zijn. Veiligheid moet vooral bij scholen natuurlijk hoog in het vaandel staan. De reden dat er zulk achterstallig onderhoud is, en alle andere problemen, ligt waarschijnlijk bij de te kleine financiële middelen. Scholen hebben het moeilijk, maar toch is dat geen excuus volgens ons. Een van ons heeft de basisschool op Bommelstein afgerond. Bommelstein maakte altijd gebruik van de sportzalen aan de Sandestein. De plek waar ook gestemd kan worden. 

Tijdens het stemmen viel ons wat op, de matten, ballen, rekken en de meeste andere materialen waren nog steeds hetzelfde als in de tijd dat een van ons in de gymzaal rond rende. Na deze ervaring kijken wij dan ook niet op van het nieuws dat naar buiten is gekomen. De vraag is natuurlijk maar of er wat aan gedaan gaat worden. Daar is wellicht meer voor nodig dan onze column. Echter moet er volgens ons zeker naar gekeken worden. Het gaat hier om de veiligheid van de jeugd binnen onze mooie gemeente. De gemeente en de staat kunnen hier een mooie rol bij gaan spelen, en de scholen wellicht steunen en er toe zetten dingen te veranderen.    

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie