Afbeelding
Eigen foto
Milan & Rutger

Milan (Argentinië) versus Rutger (Nederland)

7 december 2022 om 16:00 Column

Argentinië is het land dat Van Gaal en zijn mannen helaas naar huis stuurt. Hoe graag ik ook had gewild dat Nederland wereldkampioen zou worden, moet ik nu echt concluderen dat het voorbij is. Het voetballand met een ontzettend speciale historie is een maatje te groot. Het WK 2022 is voorbestemd aan de grootste voetballer aller tijden. Lionel Andrés Messi Cuccittini is de enige man die dit WK kan en moet winnen. 

Mensen zeggen dat het een oud mannetje is, en verder is het team maar matig. Lionel Messi is allesbehalve een oud mannetje. Hij loopt bijna de hele wedstrijd. Niet omdat Hij oud is, niet omdat Hij afgeschreven is, niet omdat Hij lui is. Hij loopt met een reden, Hij is een meester, Hij is een genie, Hij is een God. Niemand op het veld is meer betrokken bij het spel dan Hij. Dat is de reden dat die ene keer dat Hij de bal krijgt van Di Maria, Hij weet dat er minder dan een seconde is om de wedstrijd te bepalen. Dat ene moment dat Hij kan schieten, dat ene moment dat Hij de bal maar twee keer kan raken. Dat is het moment dat heel Nederland zal weten dat het over is. 

De constante berekeningen in Zijn geniale hoofd zorgen ervoor dat het niet te verdedigen is. Hij is het beste van Maradona, Pelé en Cruijff. Alles wat hen bijzonder maakte heeft Hij. Onze sterke achterhoede maakt geen schijn van kans. Diego Armando Maradona heeft de beker voor Hem klaargezet. De Vlo zal het Pluisje opvolgen.

Nederland is door naar de kwartfinale. De tegenstander die daar wacht is Argentinië. Volgens vele kenners was Argentinië de favoriet voor de eindzege. Helaas hadden deze kenners niet rekening gehouden met een kwartfinale Nederland - Argentinië. Dit is namelijk het einde voor onze Argentijnse vrienden. Ondanks het tegenvallende spel van Nederland in de poulefase, werden de Verenigde Staten simpel opzij gezet. 3 - 1, duidelijke cijfers, op naar de kwartfinale. 

Onze tank Dumfries was weer helemaal terug, hetzelfde gold voor Memphis. Wanneer deze twee samen met Gakpo gaan draaien, zal het aanvalsspel een stuk beter en gevaarlijker zijn. De defensie van Argentinië heeft laten zien dat het niet altijd even goed staat, in de omschakeling heeft Nederland grote kans om gevaarlijk te worden. 

Verder heeft Nederland misschien wel de sterkste defensie van alle landen op het WK. Argentinië moet het vooral hebben van Messi. Een prima voetballer, maar hij zal het verschil niet kunnen maken vrijdag. Achterin zal het als een huis staan en wanneer er toch een schot op goal wordt afgevuurd, zal de boomlange Noppert de bal rustig vangen. Nee, Argentinië maakt geen schijn van kans. Nederland wint vrijdag met 2-0. Goals van Memphis en Gakpo. Mijn geliefde collega verwacht dat Argentinië wint. Ik wil daarbij aangeven dat hij onderaan bungelt in de WK voorspelling poule en dat ik bovenaan sta. Hij heeft er dus wat minder verstand van. 

Fijne wedstrijd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie