Afbeelding
Eigen foto

Maak kennis met Vox

3 maart 2021 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER Vox is een dame die bij de dierenopvang is terechtgekomen omdat zij niet meer gelukkig was in huis. Na het samenwonen met een nieuwe kat, een baby en een verhuizing was zij niet meer op haar plek. Ze had erg veel stress en ontwikkelde hierdoor erg veel frustratie. 

“Echter deze frustratie kwam er uit bij het kindje wat inmiddels 2,5 jaar was”, aldus de medewerkster van SDO. “Ze moest het ontgelden met elke beweging die ze maakte om langs je te komen. Haar baasje wilde het beste voor Vox en wilde dat zij niet meer aan deze situatie werd blootgesteld. ??Haar baasje kon met haar heerlijk knuffelen en aaien. Ze kwam graag op schoot en knuffelde graag met je. Echter sinds een tijdje is dit niet meer en kan ze haar nog wel aaien maar is het niet meer wat het was. Vox moet niks van mannen weten. En reageert dan ook uiterst fel op deze vorm van mensheid. ??Überhaupt als Vox je niet kent ben je in eerste instantie erg eng.”

Vox is niet een poesje om lichtzinnig over na te denken. Het gaat tijd nodig hebben om een band met haar op te bouwen en dit zal niet zonder slag en stoot gaan. “Maar als ze je eenmaal goed kent, dan zit er een lieve kat in, die houdt van knuffelen. Ze is zelfs gewend om op je schouders te zitten en in bed te slapen.?? Voor Vox zijn wij daarom op zoek naar een huisje waar niet teveel mensen aanwezig zijn. Geen kinderen. Geen andere huisdieren en waar ruime ervaring is met deze vorm van frustratie. Waar men weet dat vertrouwen winnen bij deze tijger nog een uitdaging is en waar de mogelijkheid bestaat dat ze ook heerlijk naar buiten kan 24/7.”?

Heb jij deze ervaring? En kun jij Vox deze mogelijkheid bieden? Neem dan contact op met sdo@dierenbescherming.nl.?? 

“Wij vragen u bij serieuze belangstelling niet te bellen of langs te komen, maar een mailtje te sturen naar SDO@dierenbescherming.nl, graag met wat info over uw thuissituatie (gezinssamenstelling, ervaring, andere huisdieren, etc.) en wat u te bieden heeft. Uit alle mailtjes zullen wij de geschikte kandidaten uitnodigen om kennis te komen maken. Onze dieren gaan nooit bij de eerste kennismaking mee naar huis, wij vragen u er een nachtje over te slapen, net als wij, zodat we een weloverwogen beslissing kunnen nemen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie