Afbeelding
Eigen foto

Mattie zoekt baasje

30 mei 2021 om 10:00 Dieren

Deze prachtige, witte dame heet Mattie. Een pittige tante van nog geen 3 jaar oud. “Helaas was Mattie bij haar vorige eigenaren niet goed meer op haar plek”, aldus de medewerkster van SDO. “Zij gunde haar een beter en gelukkiger leven. Dus wij gaan daar voor haar nu naar op zoek. ??Wij hebben Mattie hier als een behoorlijk pittige dame leren kennen. Ze raakte behoorlijk gefrustreerd toen zij nog in een hokje moest zitten. Ze werd er gewoon heel erg kwaad van. Wij mochten dan ook eigenlijk niet bij haar in de buurt komen. Deden wij dit wel, voor bijvoorbeeld de schoonmaak of eten geven, dan liet zij duidelijk weten het er niet mee eens te zijn.”

Maar nu dat zij los kan lopen is er alweer wat meer rust in haar koppie terug gekomen. Mattie is wel echt een poes met een gebruiksaanwijzing. Doordat Mattie in het verleden dagelijks gewassen werd, heeft zij mogelijk een trauma ontwikkeld voor mensen handen.

“Niet heel gek natuurlijk! Maar dat maakt het soms wel wat moeilijk om haar in het dagelijks leven te hanteren. Snelle bewegingen, vind zij dan ook echt wel spannend. En voelt zij zich bedreigd of heeft zij niet de mogelijkheid om uit de situatie te vluchten, dan zal zij voor de aanval kiezen. Een hele uitdaging dus. Maar wij hebben al het vertrouwen in haar. Met veel geduld, liefde en training geloven wij echt dat Mattie rustig aan weer wat meer vertrouwen in de mensheid zal gaan krijgen.”

Bij haar vorige eigenaren kwam Mattie altijd erg vaak en graag buiten. Als een ware tuin-tuiger kwam ze dan ook altijd met van alles thuis aanzetten. Bij haar nieuwe huis wilt zij dus ook zeker weer naar buiten kunnen gaan. Ook zodat zij lekker haar ei kwijt kan en er geen eventuele frustratie kunnen gaan ontstaan bij haar.

“Wij hebben haar nu sinds een korte tijd op het voer van Roycal Canin, Calm staan. Royal Canin Veterinary Diet Calm is een compleet dieet voor katten in stressvolle situaties of voor katten die gevoelig zijn voor stress of angst. Dit speciale dieet kan tijdens gedragstherapie ter behandeling van angststoornissen gevoerd worden. Ook bij stress gerelateerde maag-darmproblemen of huid- en vachtirritaties kan dit voer gebruikt worden. Pas na een 6-8 weken zal er een verschil gezien kunnen worden. Daar moeten wij dus nog even geduld voor hebben.”

“Wij plaatsen Mattie in verband met haar gedrag niet bij (kleine) kinderen, honden en katten. Een rustig huishouden, met tuin of misschien zelfs een fijne boerderij zou voor Mattie wel een droom zijn. Ervaring met katten gedrag en gedragsproblemen zou gewaardeerd worden maar is geen vereiste. Wij helpen een nieuwe eigenaar graag.”

Ziet u het wel zitten om deze uitdaging met Mattie aan te gaan? Heeft u veel geduld, liefde en tijd te geven aan haar? Neem dan contact op met SDO via sdo@dierenbescherming.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie