Afbeelding
Eigen foto

Maak kennis met een onwijs lieve Kerel

16 juni 2021 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER ??Kerel is bij het dierenasiel als zwerver in de opvang terecht gekomen. Helaas heeft er zich geen eigenaar voor hem gemeld. “Onbegrijpelijk, want Kerel is echt zo onwijs lief”, aldus de medewerkster van SDO. “??Knuffelen, knuffelen en nog eens knuffelen. Dat is wat Kerel het liefst de hele dag door doet. En als je dan uitgebreid met hem aan het kroelen bent, kwijlt hij van plezier. Schattig toch?”

Kerel kwam bij SDO binnen als ongecastreerde kater van de straat, waardoor zij hem hebben laten testen op het FIV virus (kattenaids). Helaas is hij daar positief op getest. Wat betekent dat de zoektocht naar een nieuw huis voor hem, even wat moeilijker gemaakt wordt. Dit betekend namelijk dat Kerel uitsluitend binnenshuis gehouden moet worden, om verspreiding van het virus naar andere katten te voorkomen. Wel zou hij geplaatst mogen worden bij iemand met een afgesloten balkon of iemand die zijn tuin volledig afgesloten heeft, zodanig dat er dus absoluut geen katten in en uit de tuin kunnen gaan. Denk aan een kattenren in de tuin of van die speciale afrastering boven de schutting.

“FIV is niet besmettelijk voor mensen of andere huisdieren zoals honden. Katten besmet met FIV kunnen prima nog vele jaren ‘gezond’ door het leven gaan. Op dit moment lijkt Kerel er dan ook geen last van te hebben. Maar wij kunnen helaas niet garanderen dat hij nog 10 jaar mee kan gaan. Wij vertellen u bij interesse natuurlijk graag meer over wat het FIV virus verder nog inhoudt. Helaas weten wij verder dus niks over Kerel zijn verleden. Maar hier hebben wij hem leren kennen als een onwijs vriendelijke kater, die enorm van eten houdt. En zoals eerder vermeld alleen maar wilt knuffelen! Wij plaatsen Kerel, doordat hij FIV heeft, dus niet bij andere katten. Het is onbekend hoe Kerel op honden reageert. Wij denken dat hij het beste tot zijn recht komt in een huishouden waar geen hele kleine kinderen meer wonen, kinderen boven de 12 jaar is geen probleem.”

Heeft u er geen problemen mee om Kerel binnenshuis te houden? En ziet u het wel zitten om elke avond heerlijk met hem op de bank te gaan kroelen? Mail dan naar sdo@dierenbescherming.nl en SDO neemt contact met u op!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie