Afbeelding
Pr

Zara verdient een nieuw baasje

Dieren

“Daar is ze dan onze prachtige dame Zara, klaar om naar haar eigen nieuwe huisje te gaan”, aldus een medewerkster van SDO. Zara is een Old English Bulldog van 3 en een half lentes jong.

“Zara heeft een hoop pech gehad, eerst is zij afstand gedaan en in onze opvang gekomen waarna zij na een kort verblijf haar kruisband heeft afgescheurd. Dat betekende dat ze heel veel pijn had en snel geopereerd moest worden. Na een geslaagde operatie begon het lange revalideren voor haar. Gelukkig kon ze dit in alle rust doorgaan in een huiselijke situatie bij ons geweldige pleeggezin.”

Doordat Zara zo’n lange tijd bij in het pleeggezin heeft gezeten, kennen ze deze pittige dame door en door. Ze heeft een eigen wil en er zit echt een (knappe) kop op af en toe. Zo eentje die wel weet wat ze wil. Daarnaast heeft Zara een tomeloze energie. Iets wat wellicht niet direct verwacht wordt bij een Bulldog, maar Zara heeft een echt werkers hart. Zij is dan ook op zoek naar een eigenaar welke veel zin heeft in heerlijke actieve wandelingen. Naast deze actie is Zara ook echt een pretletter en een knuffelkont met echte Bulldog streken. Soms moet je ook gewoon een beetje om haar acties kunnen lachen.

“Zara vindt sommige situaties een beetje spannend en kan ook best overprikkelt raken. Voor haar is dat vooral buiten aan de riem. Zo heeft zij in het verleden laten zien dat zij dan op kan springen naar de riem en armen. Inmiddels heeft Zara laten zien dat zij bij het pleeggezin zich daarin goed laat begeleiden. Wel verwachten wij dat zij in een nieuw huishouden met haar nieuwe mensen hierin tijdelijk terug kan vallen.”

Zara reageert op andere honden selectief. Indien Zara ruim de tijd krijgt een hond te leren kennen dan laat zij zelfs zien dat ze hier dikke vrienden mee kan zijn. Op straat zijn andere honden voor Zara stom te noemen. Ze kan dit uiten door haar soortgenoten een flinke portie uit te schelden. 

“Wij zijn overtuigd dat hier op een positieve wijze nog wel wat eer te behalen valt. Want Zara heeft duidelijk laten zien dat zij in staat en bereid is om nog nieuwe vaardigheden te leren. Om Zara haar selectieve houding naar andere honden en gezien de tijdspanne welke zij nodig heeft aan een andere hond te wennen hebben wij besloten Zara niet uit te plaatsen in een huishouden met andere honden.”

Om bovenstaande eigenschappen is SDO op zoek naar een huishouden waar men stevig in de schoenen staat en bovendien voldoende geduld bezit om Zara op positieve wijze hierin te begeleiden, eventueel met behulp van een deskundige.

“Zara kan geplaatst worden in een huishouden met kinderen vanaf 16 jaar. Zara is een lieve schat voor alle mensen maar toch zien wij haar vanwege haar mogelijke overprikkeling het liefste in een rustiger huishouden.”

Ben je verliefd geworden op onze pechvogel? Sta jij in stevige maar vriendelijke schoenen en heb je zin om aan de slag met haar te gaan? En dan ‘s avonds lekker afsluiten met de beste knuffels? Stuur ons dan nu een mailtje met je motivatie, woon-en werksituatie en je ervaring met honden, en telefoonnummer naar sdo@dierenbescherming.nl.

advertentie