Afbeelding
Eigen foto

Isiah is nieuwsgierig en zoekt een nieuw baasje

Dieren

HAARLEMMERMEER Onlangs zijn er maar liefst 8 katten via een vangactie bij een autosloperij bij de dierenbescherming (SDO) terecht gekomen. Helaas was geen enkel van deze katten gecastreerd/gesteriliseerd en of gechipt. Ook heeft er voor geen een van deze prachtige katten een eigenaar gemeld. “Aan ons nu de taak om een fijn nieuw huis voor ze te gaan zoeken”, aldus een medewerkster van SDO. “Deze mooie, gecastreerde kater hebben wij de naam Isiah gegeven. Hij is door onze dierenarts geschat op ongeveer 2 jaar oud.”

“Hier in de opvang leren wij Isiah elke dag steeds een beetje beter kennen. Net als de rest van de katten is Isiah netjes zindelijk. Maar ook nog steeds erg afwachtend naar ons verzorgers toe. Hij is zeker wel nieuwsgierig. En wij zijn er dan ook van overtuigd dat met genoeg liefde en geduld er nog veel stappen behaald kunnen gaan worden.”

Isiah is ook weer erg blij dat hij vrij rond mag lopen in de kattenkamer, samen met zijn oude maatjes van de sloperij. Hij en May zoeken elkaar regelmatig op en liggen graag samen ergens te dutten. “Ook Isiah plaatsen wij dus graag met een van de andere katten samen. Of alleen, als u al een andere sociale kat in huis heeft.”

Vanwege Isiah zijn onzekere en angstige karakter wordt hij niet geplaatst in een al te druk huishouden met (kleine) kinderen. “Wij weten op dit moment (nog) niet hoe Isiah op honden zal reageren. Wij vermoeden dat dit nog iets teveel van het goede is voor hem. Maar mocht u een hond in huis hebben, die gewend is aan katten en toch interesse hebben in Isiah. Kunnen wij altijd hier nog gaan testen hoe hij erop reageert.”

Isiah zal na gewenning in zijn nieuwe huis, graag de mogelijkheid krijgen om naar buiten te gaan. “Ben je degene die Isiah een warm huis kan bieden? Stuur ons dan nu een mailtje met je motivatie, woon-en werksituatie en telefoonnummer naar sdo@dierenbescherming.nl.

advertentie