Geertui en Coenraad Verbaas.
Geertui en Coenraad Verbaas. Robert Joore

Echtpaar Verbaas zestig jaar getrouwd

23 oktober 2019 om 09:34 Mensen

BUITENKAAG Coenraad Verbaas (1930) en Geertui Verbaas-van den Broeck, (1939) vierden dinsdag 22 oktober hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Marianne Schuurmans kwam op bezoek om het paar namens de gemeente te feliciteren.

Het echtpaar heeft elkaar al schaatsend leren kennen tijdens de strenge winter van 1955 op de Kagerplas. Meneer was vroeger (tot 1970) zelfstandig bollenkweker en vervolgens ging hij aan de slag bij het Groot Waterschap Haarlemmermeer (later Rijnland). Mevrouw was vanaf 1968 werkzaam bij de PTT in twee verschillende kleine kantoren; twee uur per dag in Buitenkaag en twee uur in Abbenes. Toen deze gesloten werden ging mevrouw vijf uur per dag op het hoofdkantoor van de PTT in Hoofddorp werken en daarbij was ze, vanaf 1969, 24 jaar lid van de gemeenteraad Haarlemmermeer.

Het echtpaar woont al 60 jaar op het huidige adres in Buitenkaag en heeft drie zonen en zeven kleinkinderen. Ze hebben vele reizen gemaakt. Een aansprekend moment in hun leven was het uitkomen van het boekje 'Een leven in beweging', over het leven van meneer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie