In Haarlemmermeer kunnen bouwprojecten ongehinderd worden voort gezet.
In Haarlemmermeer kunnen bouwprojecten ongehinderd worden voort gezet. Trudy Witteman

College wil PFAS-norm versoepelen

4 december 2019 om 15:14 Nieuwbouw

HAARLEMMERMEER Het college van burgemeester en wethouders is van plan om de zogeheten PFAS-norm zo snel mogelijk te versoepelen om bouwprojecten ongehinderd te kunnen voortzetten. Dat heeft wethouder Mariëtte Sedee-Schuitemaker vorige week geantwoord op mondelinge vragen van VVD-fractievoorzitter Beryl van Straten.

Na de stikstofcrisis die veel nieuwbouwprojecten zou dwarsbomen volgde de PFAS-crisis die de bouwsector verder in het nauw brengt. PFAS is een verontreinigde stof die veel in de grond voorkomt. Nederlandse bouwbedrijven betoogden kort geleden nog op het Malieveld dat ze nauwelijks meer een projecten toe komen door de aangescherpte regels.

PROVINCIE Inmiddels heeft het kabinet de PFAS-norm aangepast. Ook de provincie Noord-Holland is tot versoepeling van de regels overgegaan. VVD-raadslid Van Straten wilde weten hoe er in Haarlemmermeer mee wordt omgegaan.

Wethouder Sedee zei daarop dat ook de regels in Haarlemmermeer snel zullen worden aangepast. Zij gaat zich daar persoonlijk voor inzetten.

Overigens is de stikstofcrisis voor Haarlemmermeer een veel minder een probleem, omdat er geen grote bouwactiviteiten zijn in de buurt van natuurgebieden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie