Afbeelding
Remko de Waal

Greenpeace: Protestival op Schiphol gaat gewoon door

29 november 2019 om 12:31 Natuur en milieu

HOOFDDORP Burgemeester van Haarlemmermeer Marianne Schuurmans-Wijdeven heeft besloten dat er belangrijke beperkingen worden opgelegd aan de klimaatdemonstratie Protestival op Schiphol op zaterdag 14 en zondag 15 december.

De burgemeester besloot dat het protest van Greenpeace niet binnen in Schiphol Plaza mag plaatsvinden. Eerder had Schiphol juist toegezegd een 'mooi plekje' voor de klimaatactie te zoeken. Dewi Zloch, campagneleider klimaat bij Greenpeace: "Wij gaan door met Protestival zoals gepland. Schiphol Plaza is een openbare ruimte en de meest centrale plek van het vliegveld. Het is heel gek als mensen die zich zorgen maken over grote vervuiler Schiphol, hun geluid niet mogen laten horen op de plek die er het meest toe doet. Daar gaan we niet mee akkoord."

De 24-uurs actie Protestival heeft niet als doel om reizigers te hinderen. Het is ook niet het plan van Greenpeace om vluchten te vertragen of actie te voeren in het gebied achter de douane. Greenpeace heeft al 40 jaar ervaring met vreedzaam actievoeren en hierbij staat veiligheid altijd voorop. Dit geldt ook voor Protestival. Ondanks de belemmeringen blijft Greenpeace continu in gesprek met Schiphol en de autoriteiten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie