Afbeelding
import

Initiatiefnemer themapark Holland World is het wachten beu over voortgang Park21

3 december 2019 om 11:47 Overig

HAARLEMMERMEER De CDA-fractie in de gemeenteraad is benieuwd naar de voortgang van de ontwikkeling van het grootschalige recreatiegebied Park21. Raadslid Erik van der Peet heeft het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over gesteld.

De ontwikkeling van Park21 ligt al geruime tijd stil in afwachting van het milieueffectrapport over het gebied. Dat rapport stond voor eind dit jaar gepland, maar inmiddels is aangegeven dat het wel volgend jaar wordt. Door die vertraging kunnen er vooralsnog geen spijkers met koppen worden geslagen.

THEMAPARK Initiatiefnemer Van Driem van het beoogde themapark Holland World is het wachten een beetje beu, zo heeft hij aangegeven. Ambtenaren hebben hem bovendien gezegd dat de huidige infrastructuur niet toereikend is voor een grootschalig themapark. Raadslid Van der Peet wil daarom van het college weten of de infrastructuur ter plaatse kan worden uitgebreid.

Daarnaast is de CDA'er benieuwd naar de invloed van de stikstofcrisis en de PFAS-discussie op het ontwikkelen van Park21. Ook is het afstel van de veelbesproken Duinpolderweg en het uitstel van verdubbeling van de Nieuwe Bennebroekerweg een belangrijk punt, zo meent Erik van der Peet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie