Ondernemer Clara Overes neemt alvast een kijkje hoe het voelt om bij Esperanza te bellen
Ondernemer Clara Overes neemt alvast een kijkje hoe het voelt om bij Esperanza te bellen pr

16 belplekken in Inloophuis Esperanza voor goede netwerkers

Overig

BADHOEVEDORP Een dagdeel of een paar uur bellen met je eigen netwerk om geld en goederen in te zamelen voor Inloophuis Esperanza? Dat kan op 4 februari 2020. Op deze bijzondere dag is het niet alleen Wereld Kanker Dag maar viert ook Inloophuis Esperanza het 5-jarige bestaan. Met een "Lock-up".

"Iedereen met een groot netwerk is op deze dag van harte welkom om dit eigen netwerk te bellen. Vanuit een van de 16 belplekken die het inloophuis voor deze actie inricht kunnen de deelnemers een dagdeel lang proberen zoveel mogelijk geld en goederen los te praten," vertelt voorzitter Riet Verbeek. Uiteraard heeft het inloophuis behoefte aan geld, maar er is ook behoefte aan diverse andere zaken. "Wanneer iemand bijvoorbeeld een keukenzaak in het netwerk heeft: we hebben echt behoefte aan een nieuwe keuken. Maar ook keukenstoelen, een elektrische voordeur die automatisch open gaat of een grote waterkoeler," noemt Verbeek enkele voorbeelden.

We wilden ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan iets bijzonders doen.

[GOEDE ERVARINGEN] Het idee van een "Lock-up" is ontstaan uit goede ervaringen van twee andere inloophuizen en de acties van "Free a girl". "We wilden ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan iets bijzonders doen."

Er hebben zich al een paar ondernemers gemeld om op deze dag mee te doen. Zoals Jeroen Engelaer van Profficiency, Margreeth van den Oord van Spirit, Janke Papa van Het Plan, Psychotherapeut Pauline Koetsier, Notaris de Boer en Clara Overes van The Passiontest. Er zijn in totaal 16 plaatsen, dus er is nog genoeg ruimte voor geïnteresseerden om zich voor deze "lock-up" aan te melden. De 'opgesloten' bellers zullen op deze dag ook verwend worden door de vrijwilligers van Esperanza. Zo zullen de ochtendploeg-bellers van start gaan met een smakelijk ontbijtje en vangen de middag-bellers hun 'shift' aan met een lekkere lunch. Er zullen ook gedurende dag live updates worden gefilmd en uitgezonden worden via de sociale media en de deelnemers kunnen desgewenst zelf ook een stukje inspreken voor de live stream. Mensen kunnen natuurlijk ook vanuit hun eigen werkplek op deze dag met hun netwerk bellen voor Esperanza. Ook zij worden verzocht zich even aan te melden. De dag zal worden afgesloten met een feestelijke borrel waarbij het opgehaalde bedrag bekend gemaakt zal worden.

Inloophuis Esperanza biedt fysieke en mentale ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten. Ze kunnen er terecht voor een gewillig oor en een keur aan activiteiten.

[MEE DOEN?] Wilt u deze dag "Locked-up" zijn voor Esperanza, of op een andere manier bijdragen, neem dan contact op met Riet Verbeek (06-14859060) of Clara Overes (06-12121825).

Renée Heijmans

advertentie