De onthulling van het werk met onder andere wethouder Marja  Ruigrok.
De onthulling van het werk met onder andere wethouder Marja Ruigrok. twitter

‘Ieder zijn eigen mening over kunstwerk op muur Cultuurgebouw‘

9 september 2021 om 08:19 Overig

HOOFDDORP De negatieve reacties op het kunstwerk op de muur van het Cultuurgebouw in Hoofddorp waren te verwachten. Haarlemmermeer staat niet bepaald als kunstminnend bekend.    

Op initiatief van het Cultuurgebouw, een verbindende rol van HAP-raadslid Nikkie Elfers en gefaciliteerd door stichting Cilinder, prijkt op een buitenmuur van het Cultuurgebouw sinds kort een enorme tekening. Na plaatsing op twitter regende het verontwaardigde reacties. Een greep daaruit: Waarom hadden burgers rond het Raadhuisplein hierin geen stem? Laat ik het netjes zeggen, dit is niet mijn smaak, waarom niet iets met invloeden van Haarlemmermeer? Besteed liever het geld aan de wegen of straatwerk binnen de wijken. Smaken verschillen. Ik ben de eerste jaren verplicht als ik uit mijn raam kijk om hier tegenaan te kijken.

Elfers relativeert de kritiek. “Kunst is nu eenmaal smaakgevoelig. De een vindt het mooi, de ander lelijk. Dat heb ik zelf ook met zaken in de openbare buitenruimte. Zo vind ik het Windzwaard op de rotonde van Floreande niet alles, omdat ik de voorkeur geef aan bloemetjes en plantjes. Ik herinner me een kunstwerk waarbij een vrouw met haar tong uit haar mond was afgebeeld. Ook toen hoorde je uiteenlopende meningen. Zo waren er ouders die vonden dat het geen goed voorbeeld voor hun kinderen was, en waren er mensen die het heel grappig vonden. Ieder zijn mening wat mij betreft, dat is inherent aan kunst.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie