De voedselbank bedient 20 huishoudens met 1.100 mensen, waaronder 420 kinderen.
De voedselbank bedient 20 huishoudens met 1.100 mensen, waaronder 420 kinderen. pr

Vrachtwagens vol kratten voor de voedselbank

25 september 2021 om 14:49 Overig

HAARLEMMERMEER De Voedselbank Haarlemmermeer is blij met opbrengst van de actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’. Liefst 799 kratten met levensmiddelen vonden hun weg naar de centrale loods in Hoofddorp.

“De schappen zijn weer goed gevuld”, vertelt Hans Eijkemans namens de voedselbank. “We zijn blij dat de winkels, het winkelend publiek en alle meewerkende vrijwilligers samen deze actie tot een succes maakten. De start van het nieuwe schooljaar, gericht op gezinnen met kinderen, geeft ons zo weer een ferme steun in de rug. Dat is inmiddels een traditie van de AH-winkels in Badhoevedorp, Nieuw-Vennep en Hoofddorp.

”Allerlei ingrediënten voor een ontbijt werden aangeleverd. “Gezonde notenproducten,  yoghurt, maar ook chocopasta en hagelslag. Daar houden scholieren natuurlijk van. Ook zijn er veel langer houdbare producten gedoneerd. Goed ontbijten is belangrijk.”

De klanten komen uit de hele gemeente Haarlemmermeer. Er zijn uitdeelpunten in Zwanenburg/Halfweg, Badhoevedorp, Hoofddorp, Rijsenhout, Nieuw-Vennep en sinds kort ook in Lisserbroek. 320 huishoudens met 1.100 mensen, waaronder 420 kinderen, kunnen wekelijks bij het dichts bijgelegen punt hun voedselpakket ophalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie