Burgemeester Schuurmans: 'Ik zal als burgemeester alles doen om de mensen over te halen'.
Burgemeester Schuurmans: 'Ik zal als burgemeester alles doen om de mensen over te halen'. pr

Zorgen over slechte coronacijfers Buitenkaag en Abbenes

Overig

ABBENES Met een percentage van 64 procent scoren inwoners van Abbenes en Buitenkaag slecht wat betreft vaccinatiegraad tegen corona. Dat baart burgemeester Marianne Schuurmans zorgen. Ze gaat bekijken hoe dat komt en wat er aan kan worden gedaan.

Het gemiddelde wat betreft mensen die volledig tegen corona zijn ingeënt ligt in Haarlemmermeer op 80 procent. Daarmee volgt de gemeente de landelijke trend. Nu de zoveelste golf extra druk zet op zorginstellingen, wil de overheid dat de rest van de mensen zich ook laat vaccineren.  Er is daarna minder kans om besmet te raken, en wie toch corona krijgt, wordt vaak minder ziek.        

Schuurmans wil daarom onderzoeken waarom de vaccinatiegraad in de twee buitengebieden in het zuiden van Haarlemmermeer zo laag is. “Wonen ze misschien te ver van een vaccinatielocatie? Is het wat anders? Ik zal als burgemeester alles doen om de mensen over te halen. We gaan met de GGD kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien moet er een tijdelijke vaccinatiemogelijkheid in het dorpshuis komen. In Graan voor Visch in Hoofddorp werkte dat erg goed.”

advertentie
advertentie