Afbeelding
Screenshot

Twee horecaondernemers beboet wegens laksheid met QR-codes

20 november 2021 om 10:33 Overig

HAARLEMMERMEER Eerst een telefoontje, dan een persoonlijk gesprek en vervolgens een pittige brief. Een horecaondernemer die daarna nog steeds weigert QR-codes van zijn klanten te controleren krijgt een boete. In Haarlemmermeer gaat het tot dit weekeinde om twee gevallen, zo laat burgemeester Schuurmans weten.

De gemeente doet er van alles aan om ondernemers te steunen. Wat betreft het controleren van QR-codes, waarmee kan worden gezien of mensen dubbel zijn gevaccineerd tegen corona, is er een hulpfonds ingesteld. Eventuele kosten voor beveiligers of extra personeel kunnen daarmee worden betaald. Schuurmans: “We waren vriendelijk, maar die tijd is voorbij. Wie niet wil meewerken, krijgt bezoek van handhaving en een boete.”

Overigens maakte minister Grapperhaus na een peiling in opdracht van het kabinet bekend dat in de sectoren waar een coronapas is verplicht slechts een derde van  de bezoekers volledig gecontroleerd. De naleving en controle is deze week niet verbeterd en in sommige opzichten zelfs verslechterd. Restaurants, theaters en casino’s doen het nog relatief goed: zij vragen in driekwart van de gevallen hun gasten om hun QR-code. Maar de identiteit wordt volgens de onderzoekers vaak niet gecontroleerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie