Parkeren in Hoofddorp is niet altijd makkelijk.
Parkeren in Hoofddorp is niet altijd makkelijk. Google

VVD: ‘Ongebruikte parkeerplaatsen Ymere Hoofddorp-centrum vrij maken’

2 maart 2022 om 10:16 Overig

HOOFDDORP Bewoners rijden soms rondjes omdat ze hun auto niet kwijt kunnen, terwijl er ook veel parkeerplekken niet benut worden. Dat heeft de VVD opgemaakt tijdens gesprekken met inwoners in Hoofddorp centrum. Fractievoorzitter Beryl van Straten heeft er schriftelijke vragen over gesteld. 

“We zijn geïnformeerd over een, op het eerste gezicht, onwenselijke situatie in de buurt rond het Hospice Bardo. Daar zijn particuliere woningen, en woningen in eigendom van Ymere. Bewoners ervaren dat er te weinig parkeerplaatsen zijn. Soms moeten zij rondjes rijden in de buurt om een plekje te vinden en vaak is er geen plek omdat mensen die even gaan winkelen ook hun auto in onze wijk parkeren”.

“Bij de wooncomplexen van Ymere zijn parkeerplaatsen aangelegd voor de inwoners die een parkeerplaats tegen een maandelijkse vergoeding kunnen huren. Niet alle inwoners maken gebruik van deze mogelijkheid. Met als gevolg dat kostbare parkeerruimte in het centrum niet gebruikt kan worden. De parkeerplaatsen zijn namelijk van een hekje voorzien dat enkel door de huurder van de parkeerplaats bediend kan worden. Als de parkeerplaats niet is verhuurd, staat het hekje omhoog zodat niemand daar kan parkeren.” 

De VVD fractie heeft het college daarom gevraagd of ze op de hoogte zijn van deze situatie en of zij met Ymere in gesprek willen gaan om de niet verhuurde parkeerplaatsen open te stellen voor openbaar gebruik om op die manier de parkeerdruk in de buurt te verlichten. 

Van Straten: “Parkeerruimte is schaars in Hoofddorp Centrum en de parkeerplaatsen die er zijn, moeten goed benut kunnen worden. Dat lijkt nu niet goed te gaan. Dat kan veel beter wat de VVD betreft en dat moet ook veel beter. Voor de VVD is het belangrijk dat iedereen voldoende parkeerruimte heeft bij zijn/haar woning.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie