Forza! is bezorgd dat jongeren en kinderen gedwongen worden losgeweekt van de lokale samenleving.
Forza! is bezorgd dat jongeren en kinderen gedwongen worden losgeweekt van de lokale samenleving. ANP

Forza! bang voor invloed salafistisch onderwijs

4 december 2019 om 09:03 Religie

HAARLEMMERMEER De fractie van Forza! heeft het college van burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over mogelijk salafistisch onderwijs aan kinderen en jongeren met een islamitische achtergrond. Fractievoorzitter Paul Meijer is bezorgd over wat hij noemt het losweken van jongeren en kinderen van de lokale samenleving. Volgens hem vraagt dit om een harde aanpak.

NRC en Nieuwsuur meldden kort geleden dat islamitische jongeren en kinderen buiten het reguliere onderwijs om les krijgen op zogenoemde salafistische avond- en zaterdagscholen. Het zou om in totaal vijftig organisaties gaan die deze lessen aanbieden. Haarlemmermeer is daarbij niet genoemd.

Dat is voor Forza! geen reden om gerustgesteld achterover te leunen. Volgens Paul Meijer gaat het salafisme simpel de gemeentegrenzen over.

De fractie wil van het college weten in hoeverre het bekend is met deze problemen en of er ook in Haarlemmermeer sprake is van een salafistische invloed op kinderen. Forza! is ook benieuwd of er potentiële risico's zijn en wat het college doet om kwalijke invloeden te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie