Kaatje, samen met haar dochter en Mitchell, de man van de keuken.
Kaatje, samen met haar dochter en Mitchell, de man van de keuken. Ton Dijkstra
Horeca

Kaatje (Koffie bij Kaatje) blikt terug en kijkt vooruit op roerige periode van lockdown

Zakelijk

HAARLEMMERMEER Voor veel eigenaren waren de afgelopen maanden door de horecasluiting zwaarder dan ze hadden gedacht. Er werd van alles van stal gehaald om het hoofd boven water te houden. Van drive-inn tot de inmiddels bekende afhaalboxen.

De redactie is bij een aantal horeca-ondernemers langs geweest om hun verhaal te horen. De komende dagen zullen wij deze verhalen op HCnieuws.nl en Witte Weekblad Nieuw-Vennep publiceren. Hieronder het artikel met daarin het verhaal van Kaatje van ‘Koffie bij Kaatje aan de Spaarndammerweg in Halfweg.

‘Op zoek gegaan naar een vaste baan’

“Bij ons geen to go, ik ben gewoon vanaf 27 oktober vorig dicht geweest”, gooit Kaatje er meteen in als wij bij haar aanschuiven in de gezellige en huiselijke sfeer rondom haar stulpje ’Koffie bij Kaatje’ aan de Spaarndammerweg in Halfweg. Aan de ene kant ligt het recreatiegebied Spaarnwoude en aan de andere kant Amsterdam The Style Outlets, net over de spoorwegovergang.

Kaatje is al negen jaar de eigenares, haar ‘mazzel’ van overleven is dat ‘Koffie bij Kaatje’ ook haar huis is. “Daardoor heb ik geen extra vaste lasten. In de winter is het sowieso al rustiger, dit is echt een zomerlocatie. Groot voordeel was dat we de tuin flink onder handen hebben genomen.”

Het moet, typerend voor Kaatje, anders dan anders gaan. In de periode van dicht zijn is Kaatje gaan twijfelen, de flow was er uit en zij kwam tot de conclusie dat het misschien beter was om ermee te stoppen en een vaste baan te zoeken. “En dat heb ik toen ook gedaan. Ik had drie serieuze sollicitaties lopen waarbij ik al bijna was aangenomen. Toch ging het op het allerlaatste moment mis. Het is zoals het is”, aldus de vrolijke onderneemster.

Toen een aantal weken geleden de terrassen weer open mochten heeft ook Kaatje haar deuren geopend. “Met het mooie weer van de afgelopen dagen zag ik meteen oude bekenden langskomen. Het was eigenlijk meteen als vanouds gezellig. En met Amsterdam The Style Outlets hier om de hoek heb ik er wel weer vertrouwen en zin in.”

Onder de rook van Spaarnwoude is ‘Koffie bij Kaatje’ een aantrekkelijke stopplek voor wielrenners en andere dagjesmensen. “Vooral op de zondagmorgen zijn wij geliefd bij wielrenners. Een snelle stop voor een kop koffie en een gebakje en dan hup weer op de fiets verder.”

Of de feestjes ook weer terugkomen is Kaatje nog wat terughoudend. “Natuurlijk hoop ik dat, we hebben gewoon knusse feestlocatie waar we ook zo’n 50 personen binnen kunnen bedienen. En met de versoepelingen zijn die dus weer van harte welkom”, besluit Kaatje met een knipoog.

advertentie
advertentie