Maarten Askamp heeft een aantal locatiebeheerders van koffiebonnen voorzien.
Maarten Askamp heeft een aantal locatiebeheerders van koffiebonnen voorzien. Trudy Witteman

Koffie tegen eenzaamheid

1 februari 2020 om 13:45 Overig

Maatvast biedt gratis bakkie troost aan

Frans Witteman

HOOFDDORP Om eenzaamheid te bestrijden is Maatvast een koffiebonnenactie gestart. "Eenzaamheid. Het stille leed. We sluiten onze ogen er niet voor."

In zijn toespraak tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op de laatste dag van januari geeft Maatvast-directeur Maarten Askamp in het bruisende wijkcentrum De Amazone de aftrap van de actie die mensen uit hun isolement moet halen. "We weten dat er ook achter Haarlemmermeerse deuren als gevolg van eenzaamheid veel leed schuilt. Daarom deze actie. Bezoekers van onze locaties geven we een bon mee voor een gratis kop koffie of thee. Met daarbij de opdracht dat de bezitter ervan iemand meeneemt voor wie kennismaking met de activiteiten van Maatvast kan helpen over de drempel te stappen en zich bij ons aan te sluiten. Vanzelfsprekend kan ook die persoon rekenen op een bakkie troost."

Niet zoals andere organisaties houdt Maatvast de nieuwjaarsreceptie begin januari, maar op of rond de datum van het Chinese nieuwjaar. "Omdat Maatvast nu eenmaal eigenzinnig is." Het vertaalt zich in een heerlijke lunchmaaltijd, door vrijwilligers bereid, en een Chinese theeceremonie. Vrijwilligers. Askamp zet ze tijdens zijn toespraakje in de schijnwerpers. Evenals de vele mooie projecten die georganiseerd worden. "Afgelopen december hebben vrijwilligers en medewerkers met ondersteuning van het Rabo Coöperatiefonds, liefst 800 kwetsbare ouderen middels een kerstdiner een onvergetelijke dag bezorgd. Indrukwekkend."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie