De Burgermeester Amersfoordtschool.
De Burgermeester Amersfoordtschool. google maps
ingezonden

Oproep tot actie in Badhoevedorp

19 januari 2022 om 07:54 Overig

BADHOEVEDORP Onderneem actie! Laat iets van je horen! Dat is de teneur van de ingezonden brief die Bob Erb schrijft naar zijn dorpsgenoten in  Badhoevedorp. Hij maakt zich zorgen of de plaats wel mooi blijft.  

U bent Badhoevedorper, woont in het mooie dorp, waar zoveel veranderingen gebeuren of gaan gebeuren. Nieuwe wijken die de grond uitschieten, nieuwe sportvelden, een nieuwe Sloterbrug met een gigantisch verkeersprobleem. Amsterdam die haar verkeer door ons dorp leidt. Een knip in de Zeemanlaan met een provinciale weg over de Burgemeester Amersfoordtlaan. Waar blijft het verkeer? Zomaar enige zorgen voor Badhoevedorp.
Dan heb ik het nog niet gehad over het karakter van ons dorp en het mogelijke verdwijnen van karakteristieke gebouwen zoals bijvoorbeeld de Burgermeester Amersfoordtschool, school 10 voor de echte Badhoevedorpers. Daar moeten we zuinig op zijn. Er zijn maar weinig markante gebouwen in ons dorp. Verschillende villa’s zoals ‘t Hogeland, natuurlijk de kenmerkende schoolgebouwen, onze twee kerken en garage Beatrix. Deze gebouwen zijn het aanzicht van het dorp en kenmerkend op plekken en bij binnenkomst in het dorp. Maar denk aan de snelle en onverwachte sloop van het karakteristieke pand van garage Post!
Dus Badhoevedorpers er staat ons meer te wachten en ook iets om ons zorgen over te maken als ons Badhoevedorp mooi moet blijven. Als dorpsbewoners samenhang tonen en een echte dorpse sfeer krijgen, elkaar groeten, rustig rijden met 30 kilometer per uur zodat de kinderen zelfstandig naar school kunnen en Badhoevedorp het beste dorp wordt om te wonen. Onderneem actie!! Laat iets van je horen!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie