Bogdí op zoek naar gouden mandje

Dieren

HAARLEMMERMEER Vrolijke Bogdí is een gecastreerde reu van bijna 2 jaar oud. Deze knappe verschijning komt oorspronkelijk uit Roemenië, maar mag sinds een jaar Nederland zijn thuisland noemen.

Bogdí is als jonge man op straat gevonden samen met een broertje, in het asiel trok hij echter meer toe naar Colin, een andere wees met ongeveer dezelfde leeftijd. Bogdí en Colin zijn vanaf dat moment samen gebleven en maakten dus ook samen de reis naar Nederland waar ze een huisje hadden gevonden. 

“Helaas bleek het wat moeilijker voor de heren om zich te kunnen settelen en is er besloten om afstand van ze te doen”, vertelt een medewerkster van SDO. “Gelukkig zijn de heren er helemaal klaar voor om op zoek te gaan naar dat gouden mandje. Om verschillende reden en met het oog op het welzijn van beide honden hebben wij besloten beide honden apart uit te plaatsen, bij een andere stabiele soortgenoot.”

Bogdí maakt zich niet zo snel druk en doet vooral zijn eigen ding, is hij eenmaal gewend aan je dan komt ook hij graag knuffelen. “Wat Bogdí nog liever doet is spelen, of dit nu met andere honden is of met mensen dat maakt hem niet uit, hij vindt het allemaal fantastisch.

Kinderen zijn ze gewend (10+), Bogdi beleeft veel plezier bij het spelen met de mensen-kinderen. Dat mag van hem best een beetje een drukke bedoeling zijn. Hoe gekker hoe beter.”

Alleen thuis zijn kan Bogdi voor een paar uurtjes, maar dit moet wel weer opnieuw opgebouwd worden in een nieuw huis. Bogdí kan overigens niet helemaal alleen thuis zijn, hij heeft daarbij wel een andere hond aan zijn zijde nodig. Maar geef hem eens ongelijk, dat is toch ook veel gezelliger met z’n tweetjes.

Auto rijden vind Bogdi wel wat, meestal betekent dit dat hij lekker ergens gaat wandelen of naar het pension toe gaat, iets wat hij aan het begin erg spannend vond maar ontwikkelde in een speciaal uitje voor hem.

“Voor deze knappe Roemeen zoeken wij een huis waar hij de tijd krijgt om te wennen en te werken aan zijn onzekerheden en om te oefenen aan basisvaardigheden gehoorzaamheid. Want niets is leuker dan samen trainen toch?”

“Ziet u het al zitten om u huis open te stellen voor deze vrolijke deugniet, heeft u daarnaast een stabiele hond en zoekt u een leuk vriendje voor erbij dan ontvangen wij graag uw motivatie in onze mail! Mailen kan naar sdo@dierenbescherming.nl, vergeet niet in uw mail te vermelden wat uw huissituatie en gezinssamenstelling is en uiteraard uw telefoonnummer.”

advertentie