Afbeelding
Foto: Unsplash

Sportief de winter door

9 november 2021 om 06:52 Partnercontent

Het weer wordt weer kouder en veel mensen hebben de neiging om lekker binnen thuis op de bank te kruipen. De wandelingen en fietstochten worden weer gepauzeerd tot in het voorjaar. Maar het is ontzettend gezond om in de winter lekker buiten te zijn. Hier geven we je tips wat je ook in de winter goed buiten kunt doen om zo in beweging te blijven.

Blijf gewoon doorfietsen

Fietsen is comfortabeler in de zomer dan in de winter, maar juist in de winter is het gezond om te fietsen. Zorg dat je een goede fiets hebt en blijf gewoon lekker fietsen. Als je nog op zoek bent naar een goede e-bike, kun je kijken welke fiets het beste naar voren komt in de e-bike test. Een beetje extra ondersteuning in het Hollandse weer is altijd fijn en met een goede e-bike wordt fietsen echt een feestje. Zelfs in de winter.

Wandelen is heerlijk in de winter

Ook in de winter kun je lekker wandelen. Even uitwaaien op het strand of genieten van de omgeving in het bos doet een mens goed. In de winter is het belangrijk om zoveel mogelijk vitamine D binnen te krijgen en dat krijg je alleen maar door buiten bezig te blijven. Mensen met een hond moeten wel naar buiten en komen zo sneller aan hun dagelijkse benodigde vitamine D. Maar als je geen hond hebt, is het verleidelijk om op de bank binnen te blijven zitten. Niet doen. Gewoon naar buiten met een stevige jas aan en een muts op en daarna kun je binnen weer opwarmen.

Zwemmen voor je gezondheid

Zwemmen is niet iets waar je direct aan denkt in de winter. Toch is het heel gezond om in de winter het kanaal of de zee in te duiken. Het is wel belangrijk dat je dit nooit in je eentje doet. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat zwemmen in koud water gezond is voor je en zelfs ziektes tegengaat. Ook gaat je hartslag omlaag en is zwemmen in koud water dus goed tegen depressies. Het is even doorbijten, maar je lichaam zal je dankbaar zijn.

Wandelen met een doel is leuker

Heb je geen zin om doelloos een wandeling te maken? Dan is geo caching misschien iets voor jou. Het is een soort digitale speurtocht waardoor je een doel krijgt tijdens de wandeling. Je doet geo caching met je telefoon bijvoorbeeld en aan de hand van coördinaten ga je op zoek naar schatten die verstopt zitten in waterdichte doosjes.

Zo zie je dat je ook in de winter prima naar buiten kunt en dat het zelfs gezond voor je is. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie