Afbeelding
Foto: Pixabay

Workforce management een grote uitdaging voor veel organisaties

1 december 2022 om 07:45 Partnercontent

In lijn met het landelijke beeld, hebben ook organisaties in de regio Hoofddorp moeite hun workforce management op orde te krijgen en te houden. Dit is het gevolg van verschillende factoren. Denk aan organisaties die zoeken naar nieuw personeel om de planning gevuld te krijgen. De huidige omstandigheden op de arbeidsmarkt maken het bijzonder lastig om nieuwe collega’s te werven. Daar waar het voor bestaand personeel juist heel aantrekkelijk is om elders te kijken; concurrenten bieden mogelijk een hoger loon en gunstigere arbeidsvoorwaarden. Een andere uitdaging waarmee organisaties te maken hebben: hoe plan ik mijn personeel zo efficiënt mogelijk in? Het gebruik van een online planningstool kan hen helpen. Het nut van zo’n planningstool neemt al snel toe, naarmate de organisatie groeit. 

Juiste medewerker op de juiste tijd op het juiste project

Hoe zorg je dat medewerkers van de organisatie op het juiste moment aangesloten zijn bij projecten, die vragen om hun expertise? Je wilt voorkomen dat je belangrijkste projecten vertragen, doordat medewerkers met een cruciale functie precies op het moment dat ze nodig zijn op een ander project zijn ingedeeld. Bij twee of drie medewerkers zal het lukken dit handmatig bij te houden en in te delen. Naarmate de organisatie groeit, wordt dit lastiger. Het gebruik van een tool voor personeelsplanning biedt de uitkomst. Zo’n tool maakt het mogelijk medewerkers snel en gemakkelijk van het ene project naar het andere te verslepen. Je ziet direct wat dit voor gevolgen heeft voor beide projecten. Het helpt medewerkers efficiënter in te zetten en daarmee vertraging te voorkomen. 

Andersom hebben medewerkers zelf ook baat bij een dergelijke tool. Zij weten aan het begin van de week precies hoe hun weekrooster eruit komt te zien. 

Digitalisering aan de orde van de dag

Een tool voor personeelsplanning kan vaak nog veel meer, dan reeds beschreven is. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om medewerkers middels een app op hun werktelefoon uren te laten schrijven. De resultaten hiervan zijn direct zichtbaar voor de HR-afdeling. Het voorkomt dat medewerkers aan het eind van de maand losse Excel-sheets op moeten sturen. Iets wat tot voor kort heel gebruikelijk was. Het werken met een online planningstool en apps is onderdeel van de digitalisering waarmee steeds meer bedrijven aan de slag gaan. Het versnelt processen en vermindert de foutgevoeligheid hiervan. Wordt binnen jouw organisatie al gebruik gemaakt van een tool voor de (strategische) personeelsplanning? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie