Afbeelding
Foto Freepik

Dit is hoe een zakelijke lening je uit de brand kan helpen

17 maart 2023 om 14:04 Partnercontent

Het is je vast wel bekend dat je als ondernemer een zakelijke financiering af kunt sluiten. Je kunt uit verschillende financieringsvormen kiezen, waaronder een zakelijke lening. Ondanks dat veel bedrijven hier gebruik van maken, ziet niet iedere ondernemer in wat het nut is van een zakelijke lening. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe een zakelijke lening je uit de brand kan helpen.

Waar gebruik je een zakelijke lening voor?

Wil je een langlopende investering in je bedrijf doen, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Dan denk je misschien dat er niets anders op zit dan de investering uitstellen. Dit is een optie, maar hier zitten ook risico’s aan. Wanneer je een investering op de lange baan schuift, kan de concurrentie je namelijk voorbijstreven. Jouw inkomsten kunnen hierdoor (ver) teruglopen. Wil je dit voorkomen? Dan kan een zakelijke lening je uit de brand helpen. Door zo’n lening af te sluiten, kun je de gewenste investering toch doen.

Als je nog niet eerder een zakelijke lening afgesloten hebt, twijfel je misschien of dit een goede keuze is. Daarom wil je misschien weten wanneer je zo’n lening het beste aan kunt vragen. Deze zakelijke financiering biedt onder meer uitkomst als je wilt investeren in groei of (online) uitbreiding, maar ook als je een nieuwe machine of een nieuw voertuig wilt kopen. Je moet dan vaak in één keer een grote uitgave doen, waardoor het handig is als het hele bedrag direct beschikbaar is. Bij een zakelijke lening is dit het geval, want een geldverstrekker stort het bedrag op jouw zakelijke bankrekening.

Zo werkt een bedrijfslening

Financier je een investering met een zakelijke lening? Dan ga je een schuld aan. Deze schuld los je af door iedere maand een deel van het geleende bedrag terug te betalen. Dit bedrag bestaat niet alleen uit aflossing, maar ook uit rente. Hoeveel je per maand betaalt, kunnen we op voorhand niet zeggen. Het maandelijkse bedrag hangt namelijk af van een aantal factoren, zoals de hoogte van de lening, de looptijd en de rentestand van dat moment. Desondanks weet je precies hoeveel je per maand moet betalen als je een zakelijke lening afsluit. De rente wordt namelijk vastgezet, waardoor je de hele looptijd hetzelfde bedrag per maand betaalt.

Bedrijfsfinanciering aanvragen

Zie je in dat een zakelijke lening je uit de brand kan helpen? Dan wil je deze financiering misschien wel aanvragen voor je bedrijf. Als je dit nog niet eerder gedaan hebt, heb je waarschijnlijk geen idee hoe je een financiering voor je bedrijf aanvraagt. Gelukkig is dit niet bijzonder ingewikkeld. Bij de meeste geldverstrekkers hoef je hier zelfs de deur niet meer voor uit, want je kunt tegenwoordig online een zakelijke lening aanvragen. Kies het financieringsdoel, vul in hoeveel je wilt lenen en selecteer een looptijd. Voordat je een aanvraag in kunt dienen, moet je nog wel even een account aanmaken. Geldverstrekkers vragen je bovendien om aanvullende informatie aan te leveren, zoals de jaarrekening en transactiedata van de afgelopen vijftien maanden. Zij buigen zich over jouw aanvraag en sturen je binnen de kortste keren een aanbod op maat.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie