Afbeelding
Eigen foto

Deze verlegen, knappe ex-kater heet Tim

Dieren

HAARLEMMERMEER Tim was langere tijd op een bedrijventerrein aan het rondzwerven. Na weken te proberen was het eindelijk gelukt om hem te vangen. En zo kwam Tim bij de dierenbescherming terecht. Helaas had hij geen chip en heeft er zich ook nooit een eigenaar voor hem gemeld.

“Hier in de opvang vindt Tim het allemaal maar veel te spannend”, vertelt een medewerkster van SDO. “Het is duidelijk dat hij weinig/geen contact met mensen heeft gehad de afgelopen tijd. Werk aan de winkel dus! Met een hoop geduld en liefde proberen wij hem het vertrouwen in de mensen weer een beetje terug te geven. Een nieuwe eigenaar zal hier zeker ook verder mee aan de slag moeten.”

Voor Tim zijn zij opzoek naar een rustig huishouden, waar hij helemaal zichzelf mag zijn. Waar er geen druk op hem gelegd wordt. En waar alles mag, maar niets moet.

“Tim kan prima zijn huis delen met andere sociale katten. Honden zijn voor hem nog een beetje te spannend. (kleine) kinderen zijn voor hem ook nog echt een stap te ver. Kinderen boven de 12 jaar die ervaring hebben met angstige katten zou eventueel wel mogelijk kunnen zijn.”

Tim zou graag de mogelijkheid krijgen om na gewenning weer lekker buiten op avontuur te kunnen gaan.

“Kennismaken en adoptie: We verzoeken u om zo uitgebreid mogelijk informatie via de mail naar ons te sturen. Denk daarbij aan:

- De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- Werksituatie/werktijden
- Eventuele ervaring met katten
- Eventuele andere aanwezige huisdieren.

Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contactgegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.

Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen wij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken wij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

advertentie
advertentie