Afbeelding
Foto Staedtler.com

Creatieve cadeautips, niet zo moeilijk als je denkt!

23 september 2022 om 15:01 Partnercontent

Na jaren cadeaus geven voor honderden verjaardagen geloven we best dat de ideeën een keer op zijn. En om nu elke keer een cadeaubon of sokken te geven, is ook niet leuk meer. Daarom hebben we vijf creatieve cadeau tips op een rij gezet voor onder de tien euro. Zo blijft jouw cadeau betaalbaar. Toch meer uitgeven? Dan kan je er altijd over nadenken om meerdere cadeaus te combineren of onze tips groots aan te pakken.

1. Creatief met klei

Dit is een cadeau tip waar je waarschijnlijk nog nooit bij stilgestaan hebt. Daar zijn ze ook zo creatief. Zelf vinden we dit de allerleukste, omdat je er zoveel kanten mee op kan. Dat leggen we verder uit…

Tegenwoordig is klei een enorme opmars aan het maken. Zeker voor het maken van sieraden of leuke accessoires voor in huis wordt steeds vaker naar klei gegrepen. Er zijn vele soorten klei in alle kleuren van de regenboog te koop, met bijpassende benodigdheden. Doe eens inspiratie op van de soorten klei die tegenwoordig te vinden zijn. 

Dit is dan ook een cadeau dat voor iedere leeftijd heel geschikt is. Kinderen vinden het vaak leuk om met klei alle creatieve ideeën tot leven te laten komen, omdat dit direct voldoening geeft. Volwassenen kunnen met klei dingen maken die later praktisch ingezet kunnen worden. Een nieuw sleutelrekje voor in de hal, of oorbellen voor dat ene themafeest. 

Je kan het cadeau ook omdraaien. Maak zelf iets met klei om dat cadeau te geven. Werken met klei hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en via uitlegvideo’s kan iedereen wat moois maken van klei. Een zelfgemaakt cadeau is daarbij veel leuker om te geven dan iets wat gekocht is. Geef je nogmaal een bos bloemen? Maak die dan nu zelf van klei! Die verwelken niet en je kan er de mooiste bloemen en planten mee maken.

Klei als cadeau kan je zo duur maken als je zelf wilt. Geef iemand bijvoorbeeld een klein starterspakket of stel zelf een leuk pakketje samen zoals dat bij kleien.com mogelijk is. Dit kan zo klein of uitgebreid zijn als je zelf wilt. Van klei heeft iemand daarnaast nooit genoeg omdat je het opgebruikt als je het afbakt, dus hoef je niet bang te zijn om volgend jaar weer zonder cadeau te zitten. 

2. Een persoonlijke slinger

Maak een slinger voor de jarige job. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, want de jarige job versiert vaak zelf het huis. Maar juist daarom is het zoveel leuker om dit cadeau te geven. Maak zelf een volledige slinger van stof of papier met bijvoorbeeld een naam of icoontjes die passen bij de persoon. 

Dit kan je ook makkelijker maken: maak een bouwpakket. Maak een pakket van alle benodigdheden om een gepersonaliseerde slinger te maken en geef dit cadeau. Dan kan de jarige job hier helemaal zijn eigen draai aan geven. 

Dit is dan ook een cadeau waar iemand jaren plezier aan kan beleven. Ieder jaar wordt deze slinger er weer bij gehaald om zo een persoonlijk tintje aan de versiering te geven.

3. Een idee pot

Dit kan je zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar vraagt wel om een beetje creativiteit. Al kan je veel input voor dit cadeau op internet vinden. Koop een pot en vul deze met de leukste ideeën. Dingen die je kan doen op een regenachtige dag, date ideeën of goedkope uitjes in de buurt. Of juist mooie films om te kijken en boeken om te lezen. 

Je kan er tien ideeën in doen, maar ook honderd. Maak het zo uitgebreid als je zelf wilt. De jarige job kan heel lang van het cadeau genieten en je zou ieder jaar een pot met een ander onderwerp cadeau kunnen geven.

4. Sieraden om zelf te maken

Er zijn heel veel pakketten te vinden om zelf je eigen sieraden te maken. Deze zijn leuk om te geven en voor de jarige job leuk om zelf mee aan de slag te gaan. Je kan natuurlijk ook zelf onderdelen bij elkaar zoeken en zo je eigen pakket samenstellen.

Al kan je natuurlijk ook zelf sieraden maken om te geven. Een persoonlijker cadeau kan bijna niet. Dit cadeau is dan ook heel leuk te combineren met de eerste cadeau tip: klei. Maak bijvoorbeeld van klei kralen om hier sieraden van te maken. Deze kan je dan zelf aanpassen naar de persoonlijkheid van de ontvanger. Op die manier is het echt een cadeau van jullie beiden. 

5. Een bullet journal

De afgelopen tijd is het helemaal hip om je creativiteit te uiten in een bullet journal. Dit is een boekje waarbij de pagina’s vaak leeg of gerasterd zijn om er zelf een creatieve invulling aan te geven. Je kan een leeg boekje geven met mooie pennen, stiften of potloden zodat je jarige job hier zelf een invulling aan kan geven.

Maar het is ook leuk om op de eerste pagina’s vast een aanzet te geven. Maak bijvoorbeeld een opzet van een boekenkast waarin de ontvanger kan invullen welke boeken ze hebben gelezen. Of maak een tabel waarin de ontvanger kan bijhouden hoeveel ze deze maand hebben geslapen. Op internet is heel veel inspiratie te vinden om een bullet journal mee te vullen.

Het leuke van al deze cadeau’s? Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Ze zijn allemaal voor minder dan tien euro te maken en samen te stellen, maar je kan er ook voor kiezen een cadeau een stuk uitgebreider aan te pakken. Leg bijvoorbeeld samen met anderen geld in om er een groot creatief pakket van te maken. Of geef nu een starterspakket en geef de komende verjaardagen steeds dingen om het cadeau verder aan te vullen. De eerste keer kan je bijvoorbeeld twee kleuren klei met wat verschillende uitsteekvormpjes geven, om dan later meer kleuren klei of extra benodigdheden te geven. Dan hoef je niet bang te zijn om volgend jaar weer met hetzelfde cadeau dilemma te zitten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie