Wethouder Nobel sloopt een muurtje waar straks de nieuwe doorgang van de Vier Meren wordt gerealiseerd.
Wethouder Nobel sloopt een muurtje waar straks de nieuwe doorgang van de Vier Meren wordt gerealiseerd. Wereldhave

Wethouder Nobel forceert doorbraak verbouwing Vier Meren

Winkels

HOOFDDORP Wethouder Jurgen Nobel en managing director Pieter Polman van Wereldhave hebben woensdag het officiële startsein voor de vernieuwing van Vier Meren gegeven. Met een symbolische doorbaak voor de nieuw te realiseren entree vanaf het Burgemeester van Stamplein werden de artist impressies onthuld van het nieuwe centrum en werd er aansluitend gestart met de werkzaamheden.

“Wij investeren in Vier Meren omdat we sterk geloven in de kracht van het centrum, de binding met de bezoekers en klanten uit Hoofddorp en de kwaliteit van de ondernemers”, aldus Pieter Polman. “De komende periode transformeren we Vier Meren van winkelcentrum naar een Full Service Center, waar klanten terecht kunnen voor veel meer dan alleen winkelen. De samenwerking met onze partners in ontwikkeling en de gemeente Haarlemmermeer is erg constructief en gericht op de toekomst. Dit alles maakt dat ik vol trots en met vertrouwen het startsein geef voor deze vernieuwing. We hebben tenslotte wat te vieren.”

“Wij zijn verheugd met de keuze van Wereldhave om te investeren in Hoofddorp en geloven in de kracht van Vier Meren als een Full Service Center, met nieuwe concepten en aanvullende diensten naast winkelen, voor de bezoekers en bewoners van onze stad”, stipt Nobel aan. “Wij zien de toekomst van het stadscentrum positief tegemoet en wensen alle betrokken partners bij de ontwikkeling veel succes en een fijne voortzetting van de samenwerking.” 

De wethouder is ook zeer te spreken over de fijne samenwerking tussen de partijen en hoopt dat als het straks iets tegenzit, “en dat gaat gebeuren met zo’n groot project”, de partijen elkaar ook blijven vinden.

[FULL SERVICE CENTER] Vier Meren wordt getransformeerd naar een Full Service Center. Een one-stop locatie waar bezoekers veel meer zaken kunnen combineren dan in een traditioneel winkelcentrum. De behoefte van het winkelend publiek is in de afgelopen jaren flink veranderd. Een winkelcentrum moet een plek zijn waar publiek boodschappen kan doen, winkelen, vrijetijdsbesteding, ontspanning, werken en andere dagelijkse behoeften om samen te komen. 

Tekst gaat onder de foto verder.


WE Fashion store is de eerste winkel die is verbouwd. - Wereldhave

[START] Bijna alle winkels worden vernieuwd en de winkelpuien in de passage worden verhoogd en naar voren geplaatst voor een meer sfeervolle en intieme beleving. Een sprekend voorbeeld hiervan, de onlangs geopende compleet nieuwe WE Fashion store, is al te bewonderen in het centrum. Naast de vernieuwingen aan de binnenzijde van het centrum wordt ook de entree vanaf het Burgemeester van Stamplein naar het midden van de passage verplaatst. Hierdoor wordt de doorloop van bezoekers in het centrum beter verdeeld.

Tegenover de Albert Heijn XL in het souterrain wordt het commercieel bewezen cluster van versspeciaalzaken ‘every.deli’ gerealiseerd, aangevuld met een intiem pleintje als ontmoetingspunt of voor een hapje of drankje. 

Alle geplande werkzaamheden vinden gefaseerd plaats en tijdens de vernieuwing wordt er alles aan gedaan om ongemak voor bezoekers minimaal te houden. Het centrum blijft gedurende de hele periode van verbouwing gewoon open en toegankelijk voor publiek en de streefdatum voor afronding van de herontwikkeling staat gepland voor medio 2023.

advertentie