Afbeelding
Foto: Shutterstock

Let op deze punten bij pakketten verzenden

30 november 2021 om 07:00 Partnercontent

Pakketten verzenden krijgt iedereen mee te maken: van webshops tot Marktplaats-verkopers. Ben jij van plan om vaak pakketten te verzenden? Dan wil je natuurlijk dat dit zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Hieronder leggen we uit waar je extra op moet letten om het eenvoudiger te maken. Bij pakketten verzenden komt namelijk veel kijken: van verpakking tot gewicht.

Is het een brievenbuspakket of niet

Denk goed na of jouw pakketje in de brievenbus past. Brievenbuspakketten zijn namelijk goedkoper om te verzenden. Heb jij bijvoorbeeld een webshop waarop je sieraden verkoopt? Dan kun je het beste kiezen voor pakketjes in de brievenbus. Deze pakketten zijn maximaal 38 x 26 x 3 cm en 2 kg zwaar. Is jouw pakket groter of zwaarder? Dan zul je het toch door een vervoerder moeten laten bezorgen. Ga dus goed na of het mogelijk is om jouw pakketje klein en licht genoeg te maken om als brievenbuspakket te verzenden.

Verpak het pakket goed

Hoe zwaarder jouw pakket, hoe duurder de verzendkosten. Let dus goed op bij het verpakken dat je niet te zwaar materiaal gebruikt. Ga voor licht verpakkingsmateriaal om de kosten zoveel mogelijk te drukken. Let wel op dat het materiaal stevig genoeg is zodat het pakketje goed aankomt op de bestemming. Gebruik onder andere robuuste tape om het pakket zo stevig mogelijk te verzenden.

Weeg het pakket zorgvuldig

Het is belangrijk om jouw pakket van tevoren goed te wegen. De verzendkosten zijn namelijk afhankelijk van het gewicht van het pakket. Dit is vooral belangrijk wanneer je jouw pakket verzendt via de pakketpost. Vergeet bij het wegen niet dat je zowel het pakket als het materiaal moet wegen. Zo weet je zeker dat de verzendkosten niet gaan tegenvallen.

Verzend je veel pakketten?

Verzend je vaak pakketten? Dan kan het je veel tijd kosten om handmatig de pakketjes te verzenden. Daarom is het verstandig om al jouw zendingen te regelen in één verzendportaal. Zo kun je op KeenDelivery.com zelf de vervoerders kiezen en ontvang je een automatisch overzicht van al jouw verzendingen. Je kunt jouw zendingen via een CSV bestand invoeren, of automatisch importeren vanuit jouw webshop. Hiermee bespaar je veel tijd en geld.

Met deze tips wordt het verzenden van pakketjes veel eenvoudiger en houd je tijd over voor andere zaken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie